Alles over afplaktape

Afplaktape is er in vele verschillende soorten en maten. In deze blog zullen wij alles vertellen over de verschillende soorten afplaktapes, welke tape je voor welke ondergrond en klus kunt gebruiken en de voor- en nadelen van verschillende soorten afplaktape. Het gebruik van het juiste afplaktape bij een verfklus kan een hoop narigheid voorkomen!  

Crêpe Tape
Crêpe tape is de bekendste soort afplaktape, de standaard wit/crèmekleurige tape. Deze tape is geschikt voor kleine en snelle afplakklusjes binnens- en buitenshuis. Je kunt deze tape onder andere gebruiken op de ramen. Het is wel belangrijk om deze tape direct na het verven te verwijderen.

Het is sowieso altijd beter op afplaktape direct na het schilderen te verwijderen, als je namelijk meerdere lagen verf aanbrengt is het lastiger om de tape goed te verwijderen. Hierdoor heb je kans dat er geen strakke lijn meer zichtbaar is. Bij het direct verwijderen van de tape vloeit de verf in een mooie scherpe lijn. 

Crêpe afplaktape heeft een zeer goede hechting, hierdoor is de tape niet geschikt om op geschilderde ondergronden te plakken. Bij het verwijderen van de tape is de kans groot dat je stukjes van de geschilderde ondergrond mee verwijdert.


Washi Tapes
Washi tapes zijn ultradun, zeer soepel en scheurvast. Je hebt verschillende soorten Washi tapes, in verschillende kleuren: geelgoud, paars en blauw.

De goudgele afplaktape is geschikt voor binnens- en buitenshuis. Deze tape is geschikt voor scherpe verfranden op bijvoorbeeld ramen. Hiermee kun je strakkere lijnen maken en de tape laat geen lijmresten achter. Je kan deze tape buiten tot 3 maanden laten zitten, en binnen tot 6 maanden. Wel is ons advies om de tape altijd direct na het schilderen te verwijderen, voor het mooiste resultaat!

De paarse afplaktape is geschikt voor kwetsbare ondergronden binnenshuis, zoals behang, papier en geschilderde ondergronden. De tape is licht klevend en uitstekend te verwijderen. Je kan deze tape ook op het plafond plakken als je een wand een kleurtje geeft. Hierdoor voorkom je dat je het plafond meeverft als je uitschiet met verven. Deze tape is alleen geschikt voor binnen en kan tot 8 weken blijven zitten. Wederom is het verstandig om deze tape meteen na het schilderen te verwijderen om zo het mooiste resultaat te behalen.

De blauwe afplaktape is een tape voor buitenshuis. De tape is UV-bestendig en hierdoor erg sterk, met deze tape kun je nog strakkere lijnen maken. De blauwe tape is ook geschikt voor sterk verwerende oppervlakken buiten, de tape kan ca. 3 maanden blijven zitten.  Ons advies is nog steeds om de tape altijd direct na het schilderen te verwijderen voor het  mooiste resultaat!


Frog Tape
Misschien dat je deze tape wel eens voorbij hebt zien komen op een televisiereclame. Frog Tape is een afplaktape met PaintBlock technologie. Door deze technologie loopt er geen verf meer onder de tape door, met als resultaat scherpe verfranden. Frog Tape is geschikt voor wanden, hout, glas en metaal. Let op, de technologie werkt alleen met watergedragen producten.


Afplaktape met folie
Deze tapes en folie zijn geschikt om wanden, ramen of meubels af te plakken binnenshuis. De afdekfolie zit aan de tape vast, waardoor je gemakkelijk je hele wand afdekt. De afdekfolie is milieuvriendelijk en hecht aan de ondergrond door statische lading.


De meeste afplaktapes zijn verkrijgbaar in de volgende breedte maten: 18mm, 24mm, 36mm en 48mm. 

Heb jij een verfklus te doen en weet je niet welke tape je het beste kunt gebruiken? Kom langs in de winkel, of neem telefonisch contact op voor advies.