Viltroller of schuimroller?

Het mooie weer is in aantocht, dus wordt het tijd om buiten aan de slag te gaan! Als het gaat om verfrollers zal je voorafgaand aan een klus vaak de keuze hebben tussen een viltroller of een schuimroller. Waar je ook naar op zoek bent, bij ons vind je altijd een geschikte verfroller in ons assortiment. In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over dit soort verfrollers, en in welke situatie je het beste een viltroller of schuimroller kunt gebruiken.

Wat is een viltroller?

Een viltroller (mohairroller) is een verfgereedschap waarvan de roller een zachte, pluizige vacht heeft. De viltroller wordt gebruikt tijdens het schilderen met beitsen, lakken en verven. Een goede viltroller laat geen pluizen achter en geeft een strak resultaat. Door het viltlaagje voorkom je banen in de verf. De viltroller kan voor zowel terpentinebasis als waterbasis gebruikt worden. Bekijk hier ons assortiment van viltrollers.


Wat is een schuimroller?

Schuimrollers worden gemaakt van polyesterschuim. Schuimrollers kunnen onderling variëren qua structuur. Ze zijn verkrijgbaar in een fijner of grover resultaat. Schuimrollers zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de verf en zijn prima te gebruiken bij het schilderen van grote oppervlakken. Een schuimroller kan een sinaasappeleffect afgeven, bij een niet geschikte verf. De schuimrollers zijn meer geschikt voor watergedragen verven. Bekijk hier ons assortiment van schuimrollers.

Wanneer gebruik ik een viltroller of een schuimroller?

Een viltroller is ideaal geschikt voor houten ondergronden voor binnen en buiten. De viltroller is geschikt voor zowel watergedragen als terpentine verf. De schuimroller is ideaal te gebruiken bij watergedragen verf wanneer u een groot oppervlak dient te schilderen.

 

Aflakken met een viltroller of een schuimroller?

Wij adviseren vaak om een viltroller te gebruiken bij het aflakken van hout. De viltroller laat geen pluizen achter en geeft een strak gewenst eindresultaat. Wij adviseren om een 10cm viltroller te gebruiken, dit is de meest gangbare breedte. Op onze website zijn de viltrollers in diverse breedtes verkrijgbaar. Direct aan de slag? Kijk direct op onze website rond.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen per e-mail: info@verfpoint.nl of telefonisch: 0251-251376.