Welke muurverfroller heb je nodig?

De kwaliteit van een muurverfroller is belangrijk om te zorgen voor een goed eindresultaat.

Wij hebben een ruim assortiment aan kwaliteitsvolle muurverfrollers. Soms is het lastig om te kiezen welke muurverfroller voor jouw klus het beste geschikt is. Wij willen je adviseren bij het aanschaffen van de juiste muurverfroller voor een goed eindresultaat.

Welke muurverfroller gebruik je bij welke ondergrond?

- Gladde ondergrond: wanneer je een gladde muur/plafond hebt, moet je een roller gebruiken met een korte vachtdikte.
Met een korte vachtdikte krijg je zo’n glad mogelijk resultaat zonder structuur erin.
Zoals bijvoorbeeld de Anza Verfroller Platinum (Antex) of de Verfrol Nylon Vacht.                     

    

           


- Ruwe ondergrond (bv. spachtelputz, sierpleister en spack): wanneer je een ruwe muur/plafond hebt, moet je een roller gebruiken met een medium vachtdikte.
De medium vachtdikte zorgt voor een goede verfopname en afgifte op de muur.
Zoals bijvoorbeeld de Anza Verfroller Wistex of de Anza Muurverfroller Micmex.


     


- Grove ondergrond (bv. buitengevels en metselwerk): wanneer je een grove ondergrond hebt, moet je een roller gebruiken met extra vachtdikte. Dit zorgt voor extra structuur op de muur of het plafond.
Zoals bijvoorbeeld de Polyacryl rol

 

Hoe kan je de muurverfroller het beste schoonmaken?

Je roller bewaren voor de volgende dag? Dan is schoonmaken vaak niet nodig, als je binnen een aantal dagen weer gaat schilderen. Het beste om te doen is dan eerst de roller in de verf te dompelen en deze vervolgens in te pakken met aluminiumfolie of plastic huishoudfolie, zodat er geen lucht bij kan komen. Wij adviseren de roller in een donkere en koele ruimte te bewaren. Zo kan je na een aantal dagen weer verder met je klus!

Als je de roller wilt schoonmaken zorg er dan voor dat je eerst de overtollige verf van de roller verwijdert. Vervolgens kun je de roller in een emmer met lauwwarm water schoonmaken. Laat de roller een paar uur weken en spoel het vervolgens nog na. Wij adviseren om de roller altijd op een droge plek te bewaren.

De beste muurverfrollers bestel je makkelijk en snel bij Verfpoint.nl! Verfpoint heeft alle muurverfrollers ruim op voorraad en bestel je op werkdagen voor 16.00 uur, dan versturen wij het dezelfde werkdag!

Heb je nog vragen? Laat het ons weten! Dat kan telefonisch via 0251-251376, per e-mail via info@verfpoint.nl of via onze Facebook of Instagram pagina Verfpoint!