Aan het schilderen en heb je last van de verflucht? Lees hieronder tips voor het verwijderen van de verflucht. Alle soorten verf hebben een bepaalde geur, maar meestal veroorzaakt terpentine verf  die typische vieze verflucht.

Beter voorkomen dan genezen

Ga je binnen aan de slag? Gebruik verf op waterbasis. Naast het gemak, ruik je watergedragen verf haast niet. Hieronder vind je de meest verkochte verf op waterbasis voor houtwerk binnen:
- Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
- Flexa Pure Lak Mat
- Sigma S2U Nova Gloss

Tips om de verflucht te verwijderen

De beste tip: VENTILEREN! Een goed geventileerde ruimte zorgt voor een snelle verdamping van de verf en verflucht.

Verwijder de verflucht met behulp van...

.. zout: Vul een emmer(s) met water en zout. Het zoute water zorgt voor het absorberen van de geur. Of leg schotels met puur zout neer.

.. koffieprut: Zet één of meerdere bekers met koffieprut in de kamer. Dit helpt goed bij het verwijderen van de verfgeur.

.. melk: Zet één of meerdere bekers melk in de kamer en wacht tot de melk de geur heeft geabsorbeerd.

.. ui: Leg tijdens het verven halve uien in de ruimte. De ui verwijdert de vieze verflucht. Natuurlijk zit je dan wel in een uienlucht maar deze blijft minder lang hangen dan de verflucht.

.. azijn: Azijn neutraliseert de verflucht goed. De verfgeur verwijderen doe je eenvoudig door een emmer met azijn en water een nacht in de ruimte te laten staan.

.. kattenbakvulling: Ook kattenbakvulling neutraliseert nare geuren zoals een verfgeur geweldig. Vul een schaal met kattenbakvulling om de verfgeur te verwijderen.