Keukenmuur beschermen

 

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een mooie strak gestucte achterwand in de keuken i.p.v. een traditionele tegelwand. Maar, hoe bescherm je een gestucte achterwand tegen spetters? Hardnekkige vlekken en spetters trekken direct in de muurverf, waardoor je wand niet meer schoon krijgt. Gelukkig is er een speciaal product ontwikkeld om wanden te beschermen, en met een ultra matte uitstraling: Trae Lyx Naturel Finish.

 

Stappenplan:
Let op: Muren die net zijn bewerkt met stucwerk, spack of muurverf moeten eerst goed droog en uitgehard zijn voordat je met de afwerking begint.


1. Maak de ondergrond schoon, droog en vetvrij


2. Trae Lyx Naturel Finish bestaat uit 2 componenten. Voor je de verharder aan de lak toevoegt is het belangrijk deze voor gebruik even goed te schudden. Hierna kun je de verharder aan de lak toevoegen, en meng je het geheel direct goed door elkaar. Wacht hierna ca. 10 minuten en roer het daarna nog een keer goed door. Het product heeft een melkachtige kleur.


3. Trae Lyx Naturel Finish breng je aan met een        watergedragen kwast of een        2 componenten roller. Door het melkachtige uiterlijk ontstaan er tijdens het rollen wittige waasplekken, deze zullen tijdens het drogen geheel verdwijnen.


4.  Voor een optimale bescherming adviseren wij minimaal 2 lagen aan te brengen. De droogtijd van Trae Lyx Naturel finish is ca. 2-3 uur bij 20 graden Celsius. Breng pas een tweede laag aan als de eerste laag volledig droog is.

 

Na dit stappenplan is je keukenmuur goed beschermd, en kun je de muur afnemen met een doekje.

Trae Lyx Naturel Finish is verkrijgbaar in 250ml en 750ml.


Verfpoint is dealer van Trae Lyx. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen per e-mail: info@verfpoint.nl of telefonisch: 0251-251376.