Tips en tricks voor het verven van je keukenwanden

Een verflaag doet wonderen 
De keuken af en toe een nieuw, fris kleurtje geven kan geen kwaad. Zeker niet als de keuken al wat ouder of eigenlijk gedateerd is. Door het verven van de keukenwanden zorg je ervoor dat jouw keuken er direct weer spic en span uitziet. Zelfs zo, dat je voorlopig geen nieuwe keuken hoeft aan te schaffen. Verven is een slimme keuze als je geen geld achter de hand hebt om jouw keuken volledig te vernieuwen. Een nieuwe verflaag op de keukenwanden doet wonderen! En natuurlijk hoef je, als je kiest voor verven, ook geen nieuwe tegeltjes te kopen. Maar hoe kan je het verven van de keuken slim aanpakken? De tips en tricks die hieronder staan, helpen je om jouw keuken op een vlekkeloze manier nieuw elan te geven! 

1. Bereid je goed voor op de schilderklus 
Voordat je de keuken verven gaat, is het verstandig om te zorgen dat alle benodigdheden op voorraad zijn. Je hebt de nodige spullen, gereedschappen en verfmaterialen nodig om het verven goed te kunnen doen. Ten eerste heb je natuurlijk een rolborstel, een goede Meesterhand Gold kwast en een verfbak nodig. Afdekkende folie met tape en een keukentrapje zijn ook onmisbaar. Zorg er ook voor dat je een goed universeel reinigingsmiddel hebt. Polyfilla S600 is een uitstekende optie vanwege de werkzame kracht. Verder heb je een goed hechtende primer nodig zoals de Sikkens Alpha Aquafix. Een geschikte verf voor keukenwanden mag evenmin ontbreken. Een goede keuze is de Sikkens Alpha Rezisto Mat, een goed dekkende verf die het in keuken prima doet. 2. Maak de keukenwanden intensief schoon
 Zitten er tegels of een laag oude verf op de keukenwanden? Breek de tegels dan voorzichtig weg en ontdoe de muur van zowel alle lijm- en verfresten als vet- en vuilresten. Hiervoor vormt een universeel toepasbaar schoonmaakmiddel als Polyfilla S600 een goede toepassing. Nadat de muur grondig is gereinigd, kan er begonnen worden met de verfklus. Maar eerst dien je het keukenblad en eventueel de keukenvloer goed af te dekken met beschermend plastic. Plak deze vast met tape, zodat de folie niet kan verschuiven. 

3. Primer als hechtlaag 
Een optimale hechting van de keukenverf aan de wanden is natuurlijk van groot belang. Zo ben je ervan verzekerd dat het schilderwerk goed hecht en de verf niet van de muren afbladdert. Breng hiervoor een kwalitatief goed voorstrijkmiddel als de Sikkens Alpha Aquafix aan, een goed hechtende primer. Als het hechtmiddel eenmaal goed droog is, gemiddeld na zo'n 3 tot 8 uur, kan er begonnen worden met schilderen. 

4. Het echte werk kan beginnen 
Het echt werk, de keuken verven, kan nu beginnen. Breng op de grotere oppervlakken met een rolborstel de Sikkens Alpha Rezisto Mat aan. Deze verf is speciaal ontwikkeld voor ruimtes die veel gebruikt worden en snel vies en vettig worden. Zoals de keuken dus. De hoekjes en randjes kan je met een goede kwast verven. Kies bijvoorbeeld voor Meesterhand kwasten die in combinatie met Sikkens verf het best mogelijke resultaat geven. Zorg er tot slot voor dat de keuken tijdens en na het verfwerk goed geventileerd wordt, zodat de lucht niet benauwd wordt en de verf sneller droogt.

Verfpoint is gecertificeerd Online Sikkens Specialist. Heeft u een vraag over een product van Sikkens? Neem contact met ons op via de chat op de webshop, telefonisch: 0251-251376 of per e-mail: info@verfpoint.nl