Een veel voorkomend probleem bij niet alleen doe-het-zelvers maar ook bij de professionele schilders: siliconenbesmetting. Siliconenbesmetting zijn ook wel kratertjes welke visogen worden genoemd. Bij het aanbrengen van de verf krijg je kratertjes in het oppervlak, dit komt door besmetting van het oppervlak met siliconen.

 

Siliconen zijn niet overschilderbaar met normale verf, zowel alkyd verf (terpentine basis) of watergedragen verf. Siliconenbesmetting is vaak niet zichtbaar en wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van siliconenkit in de buurt van het te schilderen oppervlak. Meer verf aanbrengen, of goed schuren biedt vaak geen oplossing omdat de besmetting vrij diep in het hout is doorgedrongen.

 

Oplossing

Een veel gebruikte oplossing is het toevoegen van anti-siliconenvloeistof. Anti-siliconenvloeistof is verkrijgbaar voor alkyd verf (terpentine basis) en watergedragen verf. Door een paar druppels anti-siliconenvloeistof aan de verf toe te voegen, los je het probleem op. Op het etiket van de anti-siliconenvloeistof staat voorgeschreven hoeveel druppels je moet doseren.

 

De anti-siliconenvloeistof is verkrijgbaar op onze webshop:

 

Avis anti-siliconenvloeistof voor alkyd verf (terpentine basis)

Avis anti-siliconenvloeistof voor watergedragen verf

 

Na het toevoegen van de siliconenvloeistof aan de verf, roer je de verf goed door. Reinig eerst weer het te schilderen oppervlak met een verfreiniger: Relius Power Clean. Hierna schuur je het oppervlak, en kun je opnieuw beginnen met schilderen.


Vragen? Neem gerust contact met ons op via info@verfpoint.nl.