De Kleur van het Jaar 2024!

Sweet Embrace zorgt voor een positieve en energieke sfeer in jouw woonkamer. De kleur creëert de perfecte basis voor jouw huis.

Dit jaar komt Akzonobel voor de 21e keer wereldwijd met de Kleur van het Jaar. Ieder jaar werken de kleurspecialisten van Flexa samen met design experts wereldwijd om een beeld te krijgen van de aankomende trends. Ze zoeken hierbij naar tinten die het beste passen bij deze tijd. Ze kijken dan zowel naar veranderende interieurtrends als naar wereldwijde maatschappelijke ontwikkelingen.

Wat is de Kleur van het Jaar 2024?
De tint van 2024 is Sweet Embrace! Het thema van 2024 is ‘een plek waar je je thuis voelt’ met een Kleur van het Jaar die dat tot leven brengt. Sweet Embrace is een delicate, vriendelijke en flexibele tint waarmee je een ruimte creëert die persoonlijk, warm en uitnodigend voelt. Het is een kleur die je zelfstandig kunt gebruiken, maar ook als basiskleur in combinatie met andere tinten. Sweet Embrace is een zachte vergrijsde, positieve lichtroze basiskleuren heeft mooie bijpassende themakleuren.

Kleurpalet van het Jaar 2023
Naast de Kleur van het Jaar 2024 is er ook een Kleurpalet van het Jaar 2024 uitgeroepen met de naam ‘Een vrolijk kleurverhaal’ bestaande uit dromerige lila’s en moderne gelen. De Kleur van het Jaar vormt een solide basis voor een groot aantal tinten uit het Kleurpalet van het Jaar. Rondom de Kleur van het Jaar zijn drie kleurpaletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren.

Laat je inspireren met de 3 verschillende kleurpaletten:

1.     Een vrolijk kleurverhaal
In moeilijke tijden willen we dat onze huizen vrolijke, vriendelijke ruimtes bieden die ons een positief gevoel geven. Het is een moderne combinatie van lila’s en gelen, perfect om speelse combinaties te maken die elke kamer kunnen laten opfleuren. Het zijn kleuren die natuurlijke materialen en elke collecte meubilair tot zijn recht laten komen.

     


2.     Een warm kleurverhaal
In tijden van verandering en stabiliteit is het belangrijk om een ruimte te creëren die een eigen verhaal verteld, zoals een warme plek waar we ons in thuis voelen. Warme tinten natuursteen, aarde en klei kan een kamer vertrouwd, warm en uitnodigend maken.

     


3.     Een kalm kleurverhaal

In de drukke wereld van deze tijd willen we juist ontspannen wanneer je thuis komt. Het kalme kleurverhaal biedt hiervoor de perfecte kleuren aan. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeelandschappen kunnen de blauw- en groentinten een kalm, helderend gevoel aan je geven.

     

 

Haal de Kleur van het Jaar 2023 in huis!
Bestel de Kleur van het Jaar 2024 Sweet Embrace eenvoudig via de website van Verfpoint. Schilder jouw woning met de kleur Sweet Embrace en creëer een positieve en energieke sfeer!

Heb je vragen over de kleur, hoe je de kleur het beste kan combineren of welke kwasten en rollers je bijvoorbeeld kan gebruiken? Vraag het ons gerust! Dat kan telefonisch via 0251-251376, per e-mail via info@verfpoint.nl of via onze Facebook of Instagram pagina Verfpoint!

Nieuwsgierig geworden naar de vorige Kleuren van het Jaar? Lees er hier meer over; Wild WonderBright Skies, Brave Ground en Tranquil Dawn.